Tort bezowy z orzechami i daktylami
TM6 TM5

Tort bezowy z orzechami i daktylami

4.1 (55 ocen)

Składniki

Blaty bezowe

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 150 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 300 g cukru
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 6 białek
  • 1 szczypta soli
  • 3 krople białego octu winnego

Krem

  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 150 g masy kajmakowej lub masy krówkowej
  • orzechy włoskie, łuskane, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1540 kJ / 368 kcal
Białko
4.5 g
Węglowodany
45.3 g
Tłuszcz
19.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 97 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy