"Dżem" bekonowy

"Dżem" bekonowy

4.7 71 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
    300 g
  • oliwy z oliwek
    5 - 10 g
  • kawy rozpuszczalnej
    1 łyżka
  • wody wrzącej
    3 łyżki
  • cukru trzcinowego
    160 g
  • octu jabłkowego
    80 g
  • syropu klonowego
    60 g
  • papryki słodkiej, mielonej wędzonej
    2 łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 1074.9 kcal / 4497.4 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 63.7 g
Węglowodany 109.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Sód 1003.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...