Urządzenia i Akcesoria
"Dżem" bekonowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g oliwy z oliwek
-
1 łyżka kawy rozpuszczalnej
-
3 łyżki wody wrzącej
-
160 g cukru trzcinowego
-
80 g octu jabłkowego
-
60 g syropu klonowego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej wędzonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1003.5 mg
Białko
20 g
Kalorie
4497.4 kJ /
1074.9 kcal
Tłuszcz
63.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Węglowodany
109.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BURGERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Adżika
40 Min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 Std. 15 Min
Grog
15 Min
Anchoiada
10 Min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 Std. 30 Min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 Std. 25 Min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 Min
Amaretto sunrise
5 Min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 Std. 5 Min
Biała czekolada z bakaliami
2 Std. 20 Min
Pierożki shaomai
2 Std.
Porterówka
385 Std. 45 Min