Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej

Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej

3.4 103 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porcji

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia
  • kaszy gryczanej, prażonej
    100 g
  • orzechów laskowych łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
    200 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    200 g
  • daktyli suszonych, bez pestek
    200 g
  • jajka
    2
  • mleka 3,2 % tłuszczu
    350 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
  • skrobi ziemniaczanej
    150 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    50 g
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • soli
    1 szczypta
  • powideł śliwkowych
    250 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 533.3 kcal / 2231.2 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 58.9 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 206.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...