
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia
-
kaszy gryczanej, prażonej100 g
-
orzechów laskowych łuskanych lub innych orzechów, łuskanych200 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki200 g
-
daktyli suszonych, bez pestek200 g
-
jajka2
-
mleka 3,2 % tłuszczu350 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
-
skrobi ziemniaczanej150 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego50 g
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
powideł śliwkowych250 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
533.3 kcal /
2231.2 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
58.9 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Sód
206.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska