Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej

Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej

3.4 103 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porcji

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia
  • 100 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 200 g orzechów laskowych łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 200 g daktyli suszonych, bez pestek
  • 2 jajka
  • 350 g mleka 3,2 % tłuszczu
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki
  • 150 g skrobi ziemniaczanej
  • 50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 szczypta soli
  • 250 g powideł śliwkowych
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 533.3 kcal / 2231.2 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 58.9 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 206.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...