Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia
- 100 g kaszy gryczanej, prażonej
- 200 g orzechów laskowych, łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 2 jajka
- 350 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1
łyżeczka sody oczyszczonej
lub 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego - 1 szczypta soli
- 250 g powideł śliwkowych
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2231.2 kJ / 533.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 206.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8h 30min
Magdalenki (bez glutenu)
1sa
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Rożki kokosowo-migdałowe
1h 20 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Sernik z tofu (tofurnik)
4h 40min
Focaccia (bez glutenu)
1sa
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min