Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
TM5 TM6

Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej

3.1 (25 ocen)

Składniki

  • masło, ilość do natłuszczenia
  • 100 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 200 g orzechów laskowych, łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 200 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 2 jajka
  • 350 g mleka, 3,2 % tłuszczu
  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 150 g skrobi ziemniaczanej
  • 50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szczypta soli
  • 250 g powideł śliwkowych
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2252 kJ / 538 kcal
Białko
9.6 g
Węglowodany
66.2 g
Tłuszcz
28.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie