
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło ilość do natłuszczenia
- 100 g kaszy gryczanej, prażonej
- 200 g orzechów laskowych łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 200 g daktyli suszonych, bez pestek
- 2 jajka
- 350 g mleka 3,2 % tłuszczu
- 70 g masła pokrojonego na kawałki
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1
łyżeczka sody oczyszczonej
lub 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego - 1 szczypta soli
- 250 g powideł śliwkowych
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 533.3 kcal / 2231.2 kJ
- Białko
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Sód
- 206.2 mg