
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
200 g orzechów laskowych łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g daktyli suszonych, bez pestek
-
2 jajka
-
350 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g skrobi ziemniaczanej
-
50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 szczypta soli
-
250 g powideł śliwkowych
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
533.3 kcal /
2231.2 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
58.9 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Sód
206.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska