
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia
- 100 g kaszy gryczanej, prażonej
- 200 g orzechów laskowych, łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 2 jajka
- 350 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli
- 250 g powideł śliwkowych
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2252 kJ / 538 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45 min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 Std. 30 Min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Brownie z czerwonej fasoli
1h
Brownie fasolowo-daktylowe
2h