Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek
- 400 g jagnięciny, pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- 250 g białego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
- 70 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g marchewki, pokrojonej w 5 mm plastry
- 200 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 10 cebulek perłowych, marynowanych
- 200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1231 kJ / 294 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1h 45min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 Min
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1h 10min
Klopsy królewieckie
2 Std. 10 Min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 Min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 Min
Kurczak w winie
1h 50min
Curry z wołowiną
45 Min
Gulasz z fasoli czarne oczko i kalmarów
5h 15min
Ragout z jagnięciny
1h 10min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Sauté z cielęciny
1h 25min