
Urządzenia i Akcesoria
Wiosenny gulasz z jagnięciny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
-
250 g białego wina, wytrawnego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
10 cebulek perłowych marynowanych
-
200 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294 kcal /
1231 kJ
Białko
26.9 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
9 Przepisów
Polska
Polska