Wiosenny gulasz z jagnięciny

Wiosenny gulasz z jagnięciny

4.2 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • jagnięciny pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
    400 g
  • białego wina, wytrawnego
    250 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
    300 g
  • zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
    200 g
    200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na kawałki
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    200 g
    200 g zielonego groszku, świeżego, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • cebulek perłowych marynowanych
    10
  • wody
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 294 kcal / 1231 kJ
Białko 26.9 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 23.7 g
Błonnik 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...