Wersje kompatybilne
Couscous con albicocche, noci, feta e verdure miste
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di nocciole sgusciate
- 150 g di albicocche secche denocciolate
- 300 g di cipolla, in quarti
- 20 g di spicchi di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva, + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di cous-cous
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato - 600 g di acqua
- 200 g di carote, a rondelle (5 mm)
- 200 g di zucchine, a rondelle (7-10 mm)
- 150 g di peperoni, a pezzi
- 100 g di piselli surgelati
- 200 g di Feta, a dadini (5 mm)
- 2 cucchiaini di prezzemolo tritato, per guarnire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di lenticchie e menta
3h 55min
Riso basmati pesto e pomodorini secchi sott'olio
30 min
Cous cous veloce con verdure crude
20 Min
Couscous con pollo, agnello e salsiccia piccante
1 godz. 10 min
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
20 Min
Insalata di salmone, quinoa, feta e verdure miste
1 Std.
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 Min
Cous cous piccante alla menta con frutta e verdura
40 Min
Tabulè di quinoa
40 Min
Insalata di patate, ceci e spinaci
1 Std.
Cous cous estivo ai pomodorini (vegan)
4h 20min
Tabulè di quinoa e tonno
40 Min