Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olio extravergine di oliva q.b.
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 5 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di formaggio Quartirolo
- 5 uova
- 50 g di latte
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di spinaci baby freschi
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 877.5 kJ / 209.7 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Rotoli di broccoli con squacquerone
1 Std.
Mini soufflé al broccolo romanesco con fonduta al caprino
1 Std. 20 Min
Flan di carote
50 Min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Sformato di finocchi
1 Std.
Flan di cavolfiore
45min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Sformatini di verza e mortadella
1 Std. 30 Min
Sformatini di asparagi
45min
Cocottine di zucca e ricotta
50 Min
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 Std. 20 Min