Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 5 filetti di acciuga sott'olio
- 1 peperoncino secco piccante
- ½ cucchiaino di origano secco
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 230 g di ceci in scatola, sgocciolati
- 180 g di acqua
- 16 fette di baguette (120 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappa al pomodoro
35min
Peposo toscano
1 Std. 30 Min
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Gnudi toscani
40min
Schiacciata fiorentina
50min
Castagnaccio
1h
Panzanella di mare
45min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Mousse di baccalà
45min
Tartine tonno e ceci
30min
Crostini con fegatini di pollo
40min
Pici all'aglione
1sa 25 dk