Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
-
50
g di cubetti di pancetta dolce (1 cm) o a striscioline
lub 50 g di pancetta affumicata a cubetti (1 cm) o a striscioline - 20 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di radicchio rosso a listarelle
- 320 g di orzo perlato (cottura 12 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 580 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 57.9 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone d'orzo
1h
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Zuppa di orzo con frittata e verdure a vapore
40min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30min
Orzotto con ceci e verdure
30min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1h
Orzotto rosa alla barbabietola
50min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Insalata di orzo con verdure (vegan)
55min
Orzotto ai funghi porcini
30min