![Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5DCFA44-E450-48B2-A11D-C6830F85DD80/Derivates/6C234B18-AB48-48FA-868C-4E71B3CB5769.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 5 - 10 g Petersilie, ohne Stiele
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
- 1100 g Wasser
- 2 TL Salz
- 160 g Lasagneplatten
- 300 g Auberginen, gewürfelt (ca. 1 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Zwiebeln, in Stücken
- 50 g Möhren, in Stücken
- 30 g Staudensellerie, in Stücken
- 30 g natives Olivenöl
- 500 g passierte Tomaten, konserviert
- 250 g Ricotta, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2352 kJ / 561 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Crespelle
1h 30min
Aubergine-Parmaggiana
1 Std. 10 Min
Tomaten-Bulgur-Pfannkuchen
1sa 15 dk
Gefüllte Focaccia mit Auberginen
1 Std. 50 Min
Ratatouille-Lasagne
1h 30min
Frische Lasagne mit Spargel und Pilzen
2 Std.
Bucatini mit Auberginen und Steinpilzen
1 Std. 10 Min
Pilz-Lasagne
2sa 30 dk
Cannelloni mit Artischocken und Tomatensauce
1 godz. 35 min
Auberginen-Schiffchen
1sa 15 dk
Polenta mit Spinat und Käse
1sa
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 Std. 50 Min