Polenta-Pizza

Polenta-Pizza

3.6 84 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Stücke

Składniki

Polenta-Teig
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Olivenöl
    1 EL
  • Polenta (Maisgrieß)
    200 g
Tomatensauce
  • Gouda in Stücken
    200 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    15 g
  • geschälte Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Oregano
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Schinken, gekocht in Stücken
    3 Scheiben
  • Salami in Stücken
    3 Scheiben
  • rote Paprika in mundgerechten Stücken
    ½
  • Champignons in Scheiben
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 328 kcal / 1374 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...