Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta-Gnocchi
- 50 g Mandeln
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 5 - 10 Blätter Basilikum
- 250 g Ricotta
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 40 g Gluten
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
Tomatensauce
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g getrocknete Tomaten, abgetropft
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 50 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- ½ TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2928 kJ / 700 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Halloumi-Rösti mit Joghurt-Dip
1h
Spinatpfannkuchen vom Blech
35min
Ricotta-Puffer
25min
Schinken-Zucchini-Fladen
45min
Buchweizencrêpes mit Camembert
1 Std. 25 Min
Falsche Gnocchi
1h
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2h 10min
Polenta mit Spinat und Käse
1h
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40min
Spanakopita (Griechischer Spinatstrudel)
1h 30min
Zucchini-Halloumi-Omelette
35min
Gnocchi alla romana
1h