Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta-Gnocchi
- 50 g Mandeln
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 5 - 10 Blätter Basilikum
- 250 g Ricotta
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 40 g Gluten
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Muskat
Tomatensauce
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g getrocknete Tomaten, abgetropft
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 50 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- ½ TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2928 kJ / 700 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1 godz.
Gelbe Zucchini-Nudeln mit Petersilien-Salsa
35min
Halloumi-Rösti mit Joghurt-Dip
1 godz.
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1 godz.
Gemüse-Frittata
40min
Cheddarsoufflé mit Fenchel-Granatapfel-Salat
40min
Spinat-Soufflé mit Käse
45min
Halloumi-Gemüse-Taler
35min
Käsesoufflé
50 min
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1h 30min
Polenta mit Spinat und Käse
1 godz.
Pilz-Ragout mit gebratenem Feta
40min