Ricotta-Gnocchi mit Tomatensauce

Ricotta-Gnocchi mit Tomatensauce

4.2 121 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 Portionen

Składniki

Ricotta-Gnocchi
  • Mandeln
    50 g
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Basilikum
    5 - 10 Blätter
  • Ricotta
    250 g
  • Ei
    1
  • Eigelb
    1
  • Gluten
    40 g
  • Salz
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
Tomatensauce
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • getrocknete Tomaten abgetropft
    30 g
  • Olivenöl
    20 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Tomatenmark
    50 g
  • Salz
    ½ TL
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 700 kcal / 2928 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...