Tomaten mit Pilz-Nuss-Füllung

Tomaten mit Pilz-Nuss-Füllung

4.3 56 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
3 Portionen

Składniki

  • gemischte, ganze Nüsse (z.B. Mandeln, Walnüsse)
    50 g
  • natives Olivenöl
    30 g
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Tomaten, reif (Ø 5-6 cm) (siehe Tipp)
    1300 g
  • frische Pilze (z.B. Champignons, Austernpilze)
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Minze frisch
    10 - 12 Blätter
    1 TL Minze, getrocknet
  • Petersilie abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    4 - 5 Stängel
  • Langkornreis, weiß
    75 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst (ca. ½ Zitrone)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 392 kcal / 1644 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...