Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le pot au feu
- 1500 g d'eau
- 15 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1 clou de girofle
- 250 g de carottes, coupées en deux dans la longueur
- 100 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 200 - 250 g de lard ou de poitrine fumée
- 4 saucisses de porc fumées
- 300 g de chou blanc, coupé en quatre
Le farz
- 150 g de farine de sarrasin
- 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 1 œuf
- 150 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel, pour le service (opcjonalnie)
- 30 g de moutarde, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3175 kJ / 762 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet rhum-coco
2j 30 menit
Colombo de porc
1 Std. 15 Min
Soufflé au caramel
35 Min
Coq au vin
9 godz. 40 min
Cristivomer, oseille, pomme et épinards
30 min
Kouign-amann
2h 15 min
Joues de porc aux épices
13h 40min
Rognons de veau au xérès
25 min
Filet mignon exotique
35 Min
Gâteau nantais
1j
Galette de blé noir au beurre de sardine
45 Min
Rougail saucisse
50 menit