Kig ha farz

Kig ha farz

3.2 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Le pot au feu
  • 1500 g d'eau
  • 15 g de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 oignon coupé en quatre
  • 1 clou de girofle
  • 250 g de carottes coupées en deux dans la longueur
  • 100 g de blancs de poireau coupés en tronçons
  • 200 - 250 g de lard ou de poitrine fumée
  • 4 saucisses de porc fumées
  • 300 g de chou blanc coupé en quatre
Le farz
  • 150 g de farine de sarrasin
  • 50 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
  • 1 œuf
  • 150 g de lait
  • 20 g de beurre demi-sel (opcjonalnie) pour le service
  • 30 g de moutarde (opcjonalnie) pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 32 g
Kalorie 3175 kJ / 762 kcal
Tłuszcz 54 g
Błonnik 6.8 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...