Wersje kompatybilne
Crêpes di grano saraceno con capesante e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 200 g di farina di grano saraceno
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di latte scremato
- 250 g di acqua
-
40
g di burro salato
lub 40 g di burro
Farcitura
- 20 g di burro
- 3 mele, tipo Gala, sbucciate e tagliate in otto spicchi
- 12 capesante, le noci
- 15 g di brandy
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 85 g di speck a pezzi + 6 fette
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1943 kJ / 463 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes ai carciofi (vegan)
1h 30min
Millefoglie di crêpes di grano saraceno
40 min
Falafel di fave e ceci
40 min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1h 20 min
Gnocchi di grano saraceno all'erba cipollina (senza glutine)
2h 20 min
Cannelloni di grano saraceno e zucca
1h 15 min
Crêpes senza lattosio ripiene di confettura
1h
Crêpes di grano saraceno al salmone con fonduta di porri (senza glutine)
2h 30 min
Crêpes di farina integrale
1h 15 min
Besciamella (senza lattosio)
10min
Torta morbida al cioccolato (senza glutine)
50 min
Pancake (senza glutine)
40 min