Crêpes di grano saraceno con capesante e speck
TM31 TM5 TM6

Crêpes di grano saraceno con capesante e speck

3.1 (9 ocen)

Składniki

Crêpes

  • 200 g di farina di grano saraceno
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di latte scremato
  • 250 g di acqua
  • 40 g di burro salato
    lub 40 g di burro

Farcitura

  • 20 g di burro
  • 3 mele, tipo Gala, sbucciate e tagliate in otto spicchi
  • 12 capesante, le noci
  • 15 g di brandy
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 85 g di speck a pezzi + 6 fette
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1943 kJ / 463 kcal
Białko
21.3 g
Węglowodany
38.3 g
Tłuszcz
24.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy