Wersje kompatybilne
Crêpes di grano saraceno con capesante e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 200 g di farina di grano saraceno
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di latte scremato
- 250 g di acqua
-
40
g di burro salato
lub 40 g di burro
Farcitura
- 20 g di burro
- 3 mele, tipo Gala, sbucciate e tagliate in otto spicchi
- 12 capesante, le noci
- 15 g di brandy
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 85 g di speck a pezzi + 6 fette
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1943 kJ / 463 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes salate ai frutti di mare (senza glutine)
1h
Crêpes (senza glutine)
50min
Crêpes di grano saraceno al salmone con fonduta di porri (senza glutine)
2h 30min
Torta di avena con ricotta e crema gianduia
50min
Canapè di quinoa
30min
Cookies alle nocciole (senza glutine)
35min
Bocconcini di quinoa e carote
30min
Pretzel di farro e saraceno
40min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 godz. 50 min
Galette Bretonne
1h 5min
Tarte Tatin di mele (senza glutine)
1sa 25 dk
Pancake (senza glutine)
40min