Crêpes di grano saraceno con capesante e speck

Crêpes di grano saraceno con capesante e speck

3.1 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Crêpes
  • 200 g di farina di grano saraceno
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di latte scremato
  • 250 g di acqua
  • 40 g di burro salato
    40 g di burro
Farcitura
  • 20 g di burro
  • 3 mele tipo Gala, sbucciate e tagliate in otto spicchi
  • 12 capesante le noci
  • 15 g di brandy
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 85 g di speck a pezzi + 6 fette
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 463 kcal / 1943 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...