Crêpes di grano saraceno con capesante e speck

Crêpes di grano saraceno con capesante e speck

3.1 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Crêpes
  • di farina di grano saraceno
    200 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di latte scremato
    300 g
  • di acqua
    250 g
  • di burro salato
    40 g
    40 g di burro
Farcitura
  • di burro
    20 g
  • mele tipo Gala, sbucciate e tagliate in otto spicchi
    3
  • capesante le noci
    12
  • di brandy
    15 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    150 g
  • di speck a pezzi + 6 fette
    85 g
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico
  • di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 463 kcal / 1943 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...