Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al Parmigiano reggiano
- 300 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 -3 cm)
- 100 g di latte intero
- 400 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1453.9 kJ / 347.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10小时 20 分钟
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30min
Zabaione caldo al passito
15 menit
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1h
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10小时 20 分钟
Burro all'erba cipollina
1 Std. 15 Min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25min
Flan al salmone affumicato
45 min
Medaglioni con riduzione ai mirtilli e balsamico
40 min
Burro alle acciughe
4h 20min