Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 150 g spelt grains
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 200 g red peppers, diced (approx. 5 mm)
- 300 g chicken breasts, cut in strips (approx. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 40 g almonds
- 40 g shallots, halved
- 4 - 5 sprigs fresh mixed herbs (e.g. coriander, parsley), leaves only
-
20
g wine vinegar
lub 20 g balsamic vinegar - 20 g freshly squeezed lemon juice (opcjonalnie)
- 60 g rocket leaves
-
20
g pine nuts
lub 20 g whole mixed nuts (e.g. walnuts, hazelnuts)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Miso Cod with Broccoli Rice
25min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Cod with citrus butter
50min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40min
Pollock with Potato and Squash Crust with Chablis Sauce
1h
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
30min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25min
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1h
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40min