Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g shallots, peeled
- 150 g red wine
- 300 g carrots, cut in sticks (1 cm x 7 cm)
- 1 pork fillet (500 g, approx. Ø 6 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 130 g water
-
½
tsp meat stock paste
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l) - 8 juniper berries (opcjonalnie)
-
25
g cherry jam
lub 25 g red berry jam - 20 g butter
- 1 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1 Std.
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50min
Pulled Pork and Cider Rolls
1 Std.
Pork Tenderloin with Mustard Sauce and Potatoes
1 Std. 5 Min
Cranberry and Camembert Stuffed Chicken
45min
Pork Fillet with Sauerkraut and Potato Purée
1h 10min
Sautéed Pork with Cider
55min
Stuffed Pork Fillet with Celery and Potato Purée
55min
Pork, Chestnut and Chorizo Stew
26h 15 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 Min
Beef in Stout
1h 40min