Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 Tbsp pickled capers
- 5 tinned anchovy fillets
-
2
pinches dried oregano
lub 2 Tbsp fresh oregano, leaves only, finely chopped - 100 g Kalamata olives, pitted
-
400
g tinned chopped tomatoes
lub 400 g tomatoes, fresh, chopped - 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 5 g fresh parsley leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 476 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 15.75 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
BBQ Sauce
20 mnt
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 mnt
Spaghetti alla Puttanesca
35 Min
Tabbouleh
2j 15 mnt
Moroccan Quorn with Bulgar Wheat
40 mnt
Puttanesca Penne
50 mnt
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 Std. 15 Min
Tortilla with Spanish Salsa
1h 10 min
Tom Yum with Prawns
25 mnt
Refried Beans
20 mnt
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 Min
Boston Baked Beans
20 mnt