Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 Tbsp tomato purée
- 1 Tbsp pickled capers
- 5 tinned anchovy fillets
-
2
pinches dried oregano
lub 2 Tbsp fresh oregano, leaves only, finely chopped - 100 g Kalamata olives, pitted
-
400
g tinned chopped tomatoes
lub 400 g tomatoes, fresh, chopped - 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 5 g fresh parsley leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 476 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 15.75 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla Puttanesca
35min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1 Std. 20 Min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Peruvian Ceviche
1 Std. 15 Min
Tempeh Bolognaise
30min
Pizza Capricciosa
1h 35 min
Meatballs, Tomato Sauce and Parmesan Polenta
1 Std. 10 Min
Veggie 'Burritos'
20 Min
Puttanesca Penne
50min
Aubergine and Tomato Pasta
45min