Urządzenia i Akcesoria
Pasta alla Puttanesca
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese , crust removed and cut into cubes (3 cm)80 g
-
garlic cloves2
-
long red chilli , deseeded if preferred1
-
extra virgin olive oil40 g
-
tomato purée2 Tbsp
-
pickled capers1 Tbsp
-
tinned anchovy fillets5
-
2 Tbsp fresh oregano, , leaves only, finely choppeddried oregano2 pinches
-
Kalamata olives, pitted100 g
-
400 g tomatoes, , fresh, choppedtinned chopped tomatoes400 g
-
water850 g
-
dried spaghetti , broken into halves500 g
-
fine sea salt , to taste1 pinch
-
ground black pepper , to taste1 pinch
-
fresh parsley leaves , for garnishing5 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
2000 kJ /
476 kcal
Białko
16.5 g
Węglowodany
64.2 g
Tłuszcz
15.75 g
Błonnik
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Puttanesca Penne
50 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40 min
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1 godz. 40 min
Seitan Chilli
25 min
Asparagus and Pea Pasta
20 min
Coconut Rice with Asian-inspired Pork and Eggs
40 min
Spaghetti alla Puttanesca (TM6 & TM5)
35 min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min