Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dashi
- 1000 g di acqua
- 10 g di alga Kombu sciacquata, a pezzi
- 10 g di fiocchi di bonito essiccati (vedere consigli)
Udon verdure e gamberi
- 500 g di acqua
- 16 gamberoni sgusciati, privati delle interiora e lavati
- 100 g di carota a listarelle sottili
- 125 g di zucchine a listarelle sottili
- 150 g di cavolo nero a listarelle sottili
- 200 g di noodles tipo udon, secchi
- 60 g di salsa di soia
- 60 g di mirin
- 150 g di germogli di soia freschi
- 1 cipollotto verde a rondelle sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso Thai alla curcuma con ananas e maiale
50min
Riso al curry gamberi e verdure
40min
Ravioli 'Shao mai'
2 Std.
Involtini primavera vietnamiti
40min
Riso con pollo e menta (Com gà rau thom)
1 Std. 30 Min
Noodles con verdure al curry
35min
Polpette di pollo giapponesi
50min
Tacos con verdure e fagioli
30min
Zuppa di noodles vegetariana alla vietnamita
1 Std. 20 Min
Pollo alla pechinese
55min
Ramen giapponese
1h 40min
Manzo teriyaki con riso
1 godz. 50 min