Wersje kompatybilne
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomodori (200 g l'uno)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di menta fresca, le foglioline
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a cubetti (1-2 cm)
- 1 - 2 pizzichi di sale + q.b.
- 150 g di tonno in scatola sgocciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 694.5 kJ / 166 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 24.5 mg
Alternatywne przepisy
Pomodori gratinati
1hod. 10min
Melanzane alla pizzaiola
1hod. 10min
Tarte tatin ai pomodori
50 min
Insalata tiepida di verdure con condimento alla senape
40min
Pomodori ripieni al tonno
40min
Crostata salata alle mandorle con zucchine
1h 30min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Pasta caprese
20 min
Pizzette di melanzane
40min
Condimento di pomodoro a crudo
15min
Pasta fredda alla caprese
40min