Wersje kompatybilne
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomodori (200 g l'uno)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di menta fresca, le foglioline
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a cubetti (1-2 cm)
- 1 - 2 pizzichi di sale + q.b.
- 150 g di tonno in scatola sgocciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 694.5 kJ / 166 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 24.5 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30min
Peperoni ripieni
1h 5 min
Pomodori gratinati
1h 10 min
Torta salata tricolore
1h 20 min
Rollè di radicchio
50 min
Pomodori ripieni al tonno
40 min
Millefoglie di mozzarella con pesto di sedano
30 min
Sformatini verdure e yogurt
40 min
Pizzette di melanzane
40 min
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby®
1h 15 min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1h
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min