Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi a pezzi (3 cm)
- 1200 g di asparagi verdi freschi, puliti
- 600 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 60 g di burro
- 60 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1111.1 kJ / 265.6 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 394.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40min
Finocchi alla valdostana
40min
Spinaci al burro
30min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Cavolfiori gratinati
50min
Carote tiepide alla salvia
35min
Frittata alle zucchine
40min
Cavolfiori gratinati
50min
Asparagi alla parmigiana
50min
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Pizzette di melanzane
40min