Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi a pezzi (3 cm)
- 1200 g di asparagi verdi freschi, puliti
- 600 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 60 g di burro
- 60 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1111.1 kJ / 265.6 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 394.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Parmigiana di cavolfiori
1h
Cavolfiori gratinati
50min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Carciofi stufati
30min
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40min
Asparagi a vapore in salsa verde
40min
Asparagi alla parmigiana
50min
Sformato di finocchi
1h
Lasagne agli asparagi
1h 30min
Peperoni alla piemontese
55min