Feldsalat-Cremesuppe, Brokkoli mit Olivensauce

Feldsalat-Cremesuppe, Brokkoli mit Olivensauce

4.0 50 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

Olivensauce
  • Oliven, schwarz, entsteint
    200 g
  • Petersilie nur Blätter
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Kapern abgetropft
    40 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • natives Olivenöl
    70 g
  • Salz
    2 Prisen
Feldsalat-Cremesuppe und dampfgegarter Brokkoli
  • Zwiebeln halbiert,
    80 g
    80 g Schalotten, halbiert
  • Knoblauchzehe
    1
  • Butter
    20 g
  • Brokkoli in Röschen (5 cm)
    600 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kartoffeln in Stücken (3 cm)
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    600 g
  • Feldsalat
    200 g
  • Sahne
    80 g
  • Zucker
    1 Prise
  • Zitronensaft
    ½ TL
  • Worcester-Sauce
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 285 kcal / 1192 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...