Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eierstich
- 4 Eier
- 100 g Milch
- ½ TL Salz
- 1 - 2 Prisen Muskat
Spinat-Kartoffel-Suppe
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 40 g Knollensellerie
- 100 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 200 - 250 g Kartoffeln, in Stücken (2 cm)
- 80 g Porreestangen, in Ringen (1 cm)
- 800 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Muskat
- 1 TL Salz und etwas mehr nach Geschmack
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr nach Geschmack
-
250
g frischer Blattspinat
lub 250 g Blattspinat, TK, aufgetaut - 80 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 797 kJ / 191 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 Min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe
40 Min
Spinatsuppe mit Gorgonzolacreme
35 Min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 Min
Gemüsesuppe bianco
35 Min
Rosenkohlcremesuppe
45 Min
Grünkohlcremesuppe
45 Min
Erbsen-Fenchel-Suppe
45 Min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 Min
Spargel-Dill-Suppe
25 Min
Rote-Rüben-Suppe (vegan)
45 Min