Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesankäse, in Stücken (3 cm)
- 350 g Mangold, weiss, in Stücken (2-3 cm)
- 200 g Kartoffeln, geschält und in Stücken (1 cm)
- 40 g Zwiebeln, in Hälften
-
1
EL Gemüsebouillon
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l) - 600 g Wasser
- 50 g Milch
- 1 EL Olivenöl, nativ
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 78.4 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Randen-Suppe
45 min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55 min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 min
Gedünstetes-Gemüse
10 min.
Kartoffel-Wirsing Suppe mit geröstetem Speck und Brotwürfel & Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1h 30 min
Menü: Topinambursuppe, „Beet" Wellington mit Ofengemüse, Lebkuchentrifle
3 Std.
Topinamburpüree
40 min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min
Gedünstetes Asia-Gemüse
15min
Lauchsuppe mit Rohschinken-Chips
40 min
Spargel-Dill-Suppe
25 min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 min