Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kernölmayonnaise
- 125 g Kürbiskernöl
- 125 g Sonnenblumenöl
- 1 EL frische Petersilie
- 1 EL frischer Thymian
- 1 EL frischer Oregano
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 Ei
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 TL Sojasauce
- 1 TL Ahornsirup
- 2 TL Dijon-Senf
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Salz
Fenchelgemüse
- 3 - 4 Stück Fenchelknollen, mit Fenchelgrün
- 1 EL frische Dille
- ½ TL Meersalz
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 3 EL natives Olivenöl extra
- 500 g Wasser
- 12 Cherrytomaten
- 2 Stängel frisches Basilikum, Blättchen abgezupft, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3042 kJ / 727 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelpüree
45 Min
Basmati-Reis, gekocht
35min
Talggenlaibchen mit Knoblauchmayonnaise
35min
Béchamel-Sauce
15 Min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 Std. 50 Min
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2h 20 min
Gemüsecremesuppe
45 Min
Reis, gekocht
25min
Spargel mit Kartoffeln
50min
Eier, gekocht
20 Min
Sauce Hollandaise
15 Min
Brauner Langkornreis, gekocht
55min