Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 40 g Butter, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
- 800 g grüner Spargel, Enden abgeschnitten, in Stücken, Köpfe zur Seite gelegt
- 100 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 10 g Zitronensaft
- 200 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 767 kJ / 183 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 705 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe
45 min
Brokkolicremesuppe
35min
Spargelcremesuppe
45 min
Feldsalat-Cremesuppe, Brokkoli mit Olivensauce
45 min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Croûtons
1h
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 min
Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree
25min
Brokkoli-Apfel-Suppe
30min
Karotten-Spargelsuppe mit Mandeln
35min
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3h
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35min