Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft (opcjonalnie)
- 300 g Fenchel, in Stücken
- 150 g Selleriestangen, in Stücken
- 30 g natives Olivenöl extra
- 20 g Limettensaft, frisch gepresst
- ½ TL Salz
- 5 - 8 rosa Pfefferbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Brokkoli mit leichter Schnittlauchhollandaise und Ei
35 min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1h
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 min
Bohnen-Gurken-Salat mit Buttermilch-Minz-Dressing
40 min
Selleriesalat
1h 15min
Fenchelsalat mit Grapefruit
20 min
Chicoréeschiffchen mit Oliven-Nuss-Tapenade
10min
Kohlrabi-Apfel-Rohkost mit Löwenzahn und karamellisiertem Ziegenkäse
15 Min
Lauwarmer Pastinakensalat
45 min
Ingwerdrink
1 godz. 30 min
Rote-Rüben-Salat mit Blutorangenvinaigrette
40 min