Peperonata mit Pinienkernen und Kapern
TM6 TM5

Peperonata mit Pinienkernen und Kapern

3.8 (4 oceny)

Składniki

  • 2000 g Paprika, gemischt, rot und gelb
  • 350 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Bird's Eye Chili, frisch, entkernt, halbiert
  • 80 g Olivenöl
  • 750 g Fleischparadeiser, im Ganzen
  • 120 g Pinienkerne
  • 20 g Tomatenmark
  • 60 g Kapern, eingelegt, abgetropft
  • 110 - 130 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 20 g Zucker
  • 3 - 4 TL Oregano, getrocknet
  • 3 TL Salz, unjodiert
  • 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Glas
Kalorie
970 kJ / 232 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy