Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Pastinaken, geschält, in Stücken
- 150 g Äpfel, säuerlich, entkernt, geschält, in Stücken
- 100 g Wasser
-
½
TL Muskatblüte (Macis), gemahlen
lub 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben - 1 TL Salz
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 60 g Butter, in Stücken
- 60 g Crème fraîche
-
2 - 3
Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
lub 2 - 3 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 916 kJ / 218 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25 Min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 Min
Zucchinipuffer mit Avocadocreme und Joghurtdip
50 min
Apfel-Sellerie-Suppe
45 Min
Reissuppe
50 min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40 Min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 Min
Rote-Rüben-Tarte mit Feta
50 min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 Min
Kürbissuppe mit Hirse
35 Min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Erdäpfel-Sellerie-Püree
35 Min