
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gruyère salmon patties
- 80 g wholemeal bread torn into pieces (approx. 2 slices)
- 20 g olive oil plus extra for drizzling
- 50 g unsalted butter cut into pieces
- 350 g floury potatoes peeled and cut into cubes (1 cm)
- 50 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 4 spring onions/shallots cut into pieces
- 3 fresh boneless, skinless salmon fillets (approx. 150 g each), cut into pieces (3 cm)
- 40 g Gruyère cheese cut into 8 pieces
- olive oil spray
Salad
- 120 g mixed baby salad leaves
- 100 g cherry tomatoes cut into halves
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tbsp olive oil
- 2 tsp balsamic vinegar
- 1 lemon cut into wedges, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 398 kcal / 1671.5 kJ
- Białko
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Sód
- 738.9 mg