Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gruyère salmon patties
- 80 g wholemeal bread, torn into pieces (approx. 2 slices)
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 350 g floury potatoes, peeled and cut into cubes (1 cm)
- 50 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 4 spring onions/shallots, cut into pieces
- 3 fresh boneless, skinless salmon fillets (approx. 150 g each), cut into pieces (3 cm)
- 40 g Gruyère cheese, cut into 8 pieces
- olive oil spray
Salad
- 120 g mixed baby salad leaves
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 tbsp olive oil
- 2 tsp balsamic vinegar
- 1 lemon, cut into wedges, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1671.5 kJ / 398 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 738.9 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 Min
Chicken, leek and corn pie
1hod. 15min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Zucchini slice
45 Min
Pumpkin risotto with bacon
40 Min
Shepherd's pie
55 Min
Mushroom risotto
30 Min
Mashed potatoes
40 Min
Cauliflower gratin
1 Std.
Lasagne bolognese
2hod. 30min
Salami, pea and corn fritters
40 Min
Thai-style fish cakes
30 Min