
Urządzenia i Akcesoria
Chia and pepita gluten free loaf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 slices
Składniki
-
basmati rice110 g
-
long grain brown rice110 g
-
millet80 g
-
butter for greasing
-
chickpea (besan) flour40 g
-
arrowroot flour140 g
-
chia seeds plus extra to sprinkle40 g
-
pepita seeds plus extra to sprinkle40 g
-
xanthan gum2 tsp
-
salt1 tsp
-
honey2 tbsp
-
water plus extra to brush400 g
-
dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled2 tsp
-
macadamia oil or olive oil30 g
-
apple cider vinegar1 tsp
-
eggs2
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
226.9 kcal /
953.1 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
204.7 mg