Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g basmati rice
- 110 g long grain brown rice
- 80 g millet
- butter, for greasing
- 40 g chickpea (besan) flour
- 140 g arrowroot flour
- 40 g chia seeds, plus extra to sprinkle
- 40 g pepita seeds, plus extra to sprinkle
- 2 tsp xanthan gum
- 1 tsp salt
- 2 tbsp honey
- 400 g water, plus extra to brush
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
- 30 g macadamia oil or olive oil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 2 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 953.1 kJ / 226.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 204.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Seeded tahini crackers
1 godz. 10 min
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Gluten free hot cross buns
3hod. 25min
Gluten and grain free bread rolls
1 Std. 20 Min
Sesame and chia seed loaf
2 Std. 20 Min
Gluten free plain flour
5 Min
Gluten free fruit and nut loaf
55 Min
Gluten free breakfast pizza
1 Std. 20 Min
Gluten free flour mix
10 Min
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Buckwheat bread
2 Std. 5 Min