Chia and pepita gluten free loaf

Chia and pepita gluten free loaf

4.7 72 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 slices

Składniki

  • basmati rice
    110 g
  • long grain brown rice
    110 g
  • millet
    80 g
  • butter for greasing
  • chickpea (besan) flour
    40 g
  • arrowroot flour
    140 g
  • chia seeds plus extra to sprinkle
    40 g
  • pepita seeds plus extra to sprinkle
    40 g
  • xanthan gum
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
  • honey
    2 tbsp
  • water plus extra to brush
    400 g
  • dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
    2 tsp
  • macadamia oil or olive oil
    30 g
  • apple cider vinegar
    1 tsp
  • eggs
    2

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 226.9 kcal / 953.1 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 204.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...