Wersje kompatybilne
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- ½ lemon, zest, peeled into strips (1 x 4 cm) and juice
- 1 garlic clove
- 120 g Greek yoghurt
- 30 g olive oil
- 1 - 2 tsp smoked paprika
- ½ tsp sea salt flakes
- 1 pinch ground black pepper
Arancini
- 100 g day old bread
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 60 g brown onion
- 150 g pumpkin, skin removed and cut into cubes (3 cm)
- 30 g olive oil
- 200 g arborio rice
- 40 g white wine
- 500 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 egg yolk
- 8 fresh sage leaves, finely chopped
- 2 tbsp plain flour, plus extra if needed
- 2 egg whites
- 120 g blue cheese, cut into cubes (1 cm)
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 487.1 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 154.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta alla puttanesca
35 Min
Mac and smoky cheese
1h 20 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Peanut soba noodle wonton cups
40min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Banana bread
1h 50 min
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10 min
Lime meringue tartlets
2u. 40min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20 min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 Min