Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peking-style duck
- 2 duck breasts, skin on, trimmed of excess fat and sinew
- 3 - 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 8 sprigs fresh coriander, stalks only
- ¼ tsp Chinese five spice
- ¼ tsp black peppercorns
- 1 star anise
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp sesame oil
Plum sauce
- 2 fresh plums, cut into quarters
- 60 g honey
- 2 star anise
- ¼ tsp Chinese five spice
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 tbsp soy sauce
- 50 g water
Pancakes
- 3 eggs
- 200 g warm water
- 90 g tapioca starch
- 1 tsp sesame oil
- 2 tbsp coconut flour
- coconut oil, for frying
- 6 - 8 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices
- 1 - 2 Lebanese cucumber, cut into batons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1995.5 kJ / 475 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 325.5 mg
Alternatywne przepisy
Char siu bao pork buns
6h 35 min.
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1h 20min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Gyoza meatballs
35 dk
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Teriyaki salmon bao
1h 50min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28hod. 20min
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
4sa
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Pulled pork with apple and fennel salad
2 Std. 45 Min
Pork and prawn dumplings
55 dk
Pork gyoza with soy dipping sauce
1sa