
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wontons (vegetarian)
- 10 g olive oil plus extra for greasing
- 80 g broccolini (approx. 3 stems), trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g white cabbage cut into pieces (4 cm)
- 150 g fresh Swiss brown mushrooms or fresh shiitake mushrooms, caps only, cut into halves or quarters
- 15 g sesame oil
- 100 g firm tofu pressed and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- ½ tsp white pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp sugar
Broth
- 2 tsp sugar
- 20 g Shaoxing wine
- 50 g Vegetable stock paste (see Tips)
- 1500 g water
- 24 wonton wrappers (1 packet)
- 5 cm piece fresh ginger peeled and cut into julienne
- 6 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
- 15 g soy sauce
- 1 bunch bok choy roughly chopped
- ½ bunch fresh coriander leaves only, for garnishing
- red chilli oil for garnishing (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 431 kcal / 1810 kJ
- Białko
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Węglowodany
- 47.7 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Sód
- 10306.3 mg