
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm piece fresh ginger peeled
- 1 egg
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp light brown sugar
- 1 tbsp cornflour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 garlic cloves
- 600 g lamb fillet slightly frozen, cut into strips (6 x 1 cm)
- 200 g brown onion cut into halves
- 40 g peanut oil
- 1 tbsp sambal oelek to taste
- 1 tbsp hoisin sauce or kecap manis (sweet soy sauce)
- ½ tsp Chinese five spice
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 373.9 kcal / 1570.3 kJ
- Białko
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Sód
- 1157.5 mg