Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 egg
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tsp light brown sugar
- 1 tbsp cornflour
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 garlic cloves
- 600 g lamb fillet, slightly frozen, cut into strips (6 x 1 cm)
- 200 g brown onion, cut into halves
- 40 g peanut oil
- 1 tbsp sambal oelek, to taste
- 1 tbsp hoisin sauce or kecap manis (sweet soy sauce)
- ½ tsp Chinese five spice
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1570.3 kJ / 373.9 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1157.5 mg
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40min
Apricot chicken risotto
30min
Easy satay chicken
40min
Butter chicken
55 min
Beef stroganoff
35min
Chicken stock paste
45min
Meat stock paste
45min
Beef and potato massaman curry
2h 10 min
Pork san choy bau
25min
Chicken and cashews
55 min
Creamy coconut chicken curry
30min
Thai chilli chicken and basil
30min