Mongolian lamb hot pot

Mongolian lamb hot pot

4.4 461 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • egg
    1
  • soy sauce
    2 tbsp
  • light brown sugar
    2 tsp
  • cornflour
    1 tbsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • garlic cloves
    2
  • lamb fillet slightly frozen, cut into strips (6 x 1 cm)
    600 g
  • brown onion cut into halves
    200 g
  • peanut oil
    40 g
  • sambal oelek to taste
    1 tbsp
  • hoisin sauce or kecap manis (sweet soy sauce)
    1 tbsp
  • Chinese five spice
    ½ tsp
  • rice wine vinegar
    1 tbsp
  • sesame oil
    1 tbsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1157.5 mg
Białko 33.1 g
Kalorie 1570.3 kJ / 373.9 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...