Apricot chicken risotto

Apricot chicken risotto

4.3 892 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • fresh thyme leaves only
    3 sprigs
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled (optional)
    1 cm
  • brown onion
    100 g
  • olive oil
    40 g
  • carrot cut into pieces
    100 g
  • red capsicum deseeded and cut into pieces
    120 g
  • chicken thigh fillet cut into cubes (3 cm)
    500 g
  • canned apricot nectar
    400 g
  • water
    300 g
  • Chicken stock paste (see Tip)
    1 ½ tbsp
  • Arborio rice
    300 g
  • frozen green peas to taste
    80 g
  • salt to taste
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 847.2 mg
Białko 19.7 g
Kalorie 1649.2 kJ / 392.7 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 44.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...