Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumplings
- butter, for greasing
- 60 g butter, chilled
- 230 g self-raising flour
- 110 g buttermilk
- 1 pinch sea salt
Stew
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 brown onions, cut into halves
- 4 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- 500 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste or Meat stock paste (see Tips)
- 350 g carrots, cut into rounds (1 cm)
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 100 g tomato paste
- 3 dried bay leaves
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2424 kJ / 577 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 962.2 mg
Alternatywne przepisy
Shepherd's pie
55 min
Beef and mushroom hot pot
2h
Apricot chicken risotto
30 min
Stir-fry beef bowl
35 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Mexican cottage pie
1 godz. 30 min
Beef ragu
1h 25min
Irish stew
1 godz. 30 min
Beef stroganoff
35 min
Lasagne bolognese
2h 30min
Beef "Burgundy"
40 min
Classic meatloaf
1h 35 min.