Beef stew with buttermilk dumplings

Beef stew with buttermilk dumplings

4.3 560 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Dumplings
  • butter for greasing
  • butter chilled
    60 g
  • self-raising flour
    230 g
  • buttermilk
    110 g
  • sea salt
    1 pinch
Stew
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    6 sprigs
  • brown onions cut into halves
    2
  • garlic cloves
    4
  • olive oil
    30 g
  • beef chuck steak cut into pieces (3 cm)
    800 g
  • water
    500 g
  • Vegetable stock paste or Meat stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • carrots cut into rounds (1 cm)
    350 g
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • tomato paste
    100 g
  • dried bay leaves
    3
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 577 kcal / 2424 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 36.5 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 962.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...