Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice
- 1 tsp sea salt
- 1050 g water
- 3 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g vegetable oil, plus 2 teaspoons extra
- 500 g beef mince
- 60 g fish sauce
- 60 g oyster sauce
- 40 g caster sugar
- 1 tsp ground white pepper
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g green beans or snake beans, trimmed and cut into bite-size pieces
- ½ bunch fresh holy basil (approx. 15 g), leaves only (see Tips)
- 4 whole eggs
- fried shallots, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3501.4 kJ / 833.7 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 2904.6 mg
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Char Kway Teow
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Mee Goreng Mamak
15min
Chicken Rendang
45min
Nasi Lemak
45min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Masala Squid
25min
Crispy Ikan Bilis
40min