Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Brussels sprouts (see Tips)
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 100 g toasted hazelnuts, skinned
- 20 g sherry vinegar
- 2 garlic cloves
- 1 ¼ tsp salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 100 g olive oil, plus extra for frying
- 1000 g boiling water
- 350 g short dried pasta of choice
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3476.4 kJ / 827.7 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 50.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 1340.6 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Mushroom stroganoff
20 Min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min
Pea and garden mint fritters
25 dk
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Mediterranean capsicums
2h
Mushroom bolognaise
45 Min
Vegetable pilaf
1h
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15 min
Mushroom quinotto
30min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 Std. 25 Min