Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di vongole, fresche, ben pulite
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di orata fresca (150-180 g circa)
- 1 peperone verde a pezzi (70 g)
- 100 g di cipolla a pezzi
- 1 pomodoro maturo in quarti (200 g)
- 100 g di funghi champignon, puliti e a pezzi
- 20 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 32.85 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 13.95 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 min
Orata al sale
40 min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Dentice agli agrumi
45 min
Merluzzo tataki al pesto
30 min
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45 min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1 Std. 20 Min