Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di formaggio Toma piemontese a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla bianca a metà
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 100 g di prosciutto crudo a listarelle
- 150 g di patate a cubetti (1-2 cm)
- 200 g di vino bianco
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca integrale tipo fusilli (cottura 11 min. - vedere consigli)
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3110.7 kJ / 743.5 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1688.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Pasta risottata con pesto di olive e mandorle
30min
Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero
20 Min
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
50min
Spaghetti al vino rosso
30min
Tagliatelle mele e speck
1小时
Pasta sfiziosa
30min
Tagliatelle con salsa alla melagrana
40min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min