Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di formaggio Toma piemontese a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla bianca a metà
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 100 g di prosciutto crudo a listarelle
- 150 g di patate a cubetti (1-2 cm)
- 200 g di vino bianco
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca integrale tipo fusilli (cottura 11 min. - vedere consigli)
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3110.7 kJ / 743.5 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1688.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20min
Mezze maniche affumicate
25min
Maccheroni cheese
55 Min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Fusilli tricolore
30 Min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Pasta sfiziosa
30 Min
Casarecce risottate al limone
30 Min