Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 spicchio di aglio, a piacere
-
1
peperoncino piccante fresco senza i semi
lub ½ cucchiaino di peperoncino in polvere - 50 g di olio extravergine di oliva
-
300
g di tonno fresco, senza pelle e a cubetti (3 cm)
lub 300 g di tonno in scatola al naturale, ben sgocciolato - ½ cucchiaino di sale
- 30 g di capperi sotto sale, dissalati in acqua fredda
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 400 g di pomodori ciliegino in quarti, senza semi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti al tonno
40min
Penne all'arrabbiata
20min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 godz.
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1h 30min
Ragù di tonno fresco
1 godz.
Sugo all'arrabbiata
20min
Sugo all'amatriciana
50min
Sugo classico
55min
Sugo al basilico
1h 10min
Sugo alla puttanesca
45 min
Ragù di salsiccia
1 godz. 15 min