
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z porem i mięsem mielonym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wskazówka)400 g
-
pora pokrojonego w 5 mm plastry250 g
-
pieczarek pokrojonych w plastry250 g
-
wody550 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ziołowego serka topionego pokrojonego na kawałki (patrz wariant)200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
602 kcal /
2517 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
47 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Sód
976 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska