Zupa z porem i mięsem mielonym

Zupa z porem i mięsem mielonym

3.5 471 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wskazówka)
    400 g
  • pora pokrojonego w 5 mm plastry
    250 g
  • pieczarek pokrojonych w plastry
    250 g
  • wody
    550 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • ziołowego serka topionego pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 602 kcal / 2517 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 976 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...