Zupa z porem i mięsem mielonym
TM6 TM5

Zupa z porem i mięsem mielonym

3.5 (391 ocen)

Składniki

  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wskazówka)
  • 250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w plastry
  • 550 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g ziołowego serka topionego, pokrojonego na kawałki (patrz wariant)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2517 kJ / 602 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
47 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Błonnik
2 g
Sód
976 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy