Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wskazówka)
- 250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
- 250 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 550 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g ziołowego serka topionego, pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2517 kJ / 602 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 976 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1h 10 min
Zupa z kurczaka
30 min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa à la pizza
50 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Góralska czosnianka z pulpecikami
1sa 35 dk
Barszcz z serem feta
40 min