
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 400 g mięsa mielonego, mieszanego
- 250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
- 250 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 550 g wody
- 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g serka topionego, ziołowego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2047 kJ / 489 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 3.2 g