Urządzenia i Akcesoria
Zupa z porem i mięsem mielonym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
400 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego (patrz wskazówka)
-
250 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
250 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
550 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g ziołowego serka topionego pokrojonego na kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
976 mg
Białko
33 g
Kalorie
2517 kJ /
602 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
32 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Zupa serowa z porem
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa z kurczaka
30 min
Zupa à la pizza
50 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min