Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
- 35 g azeite
- 2 dente de alho
- 400 g tomate em pedaços
- 4 pés de manjericão fresco, só as folhas
- 300 g corações de alcachofra em conserva cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2158.9 kJ / 516 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 1136.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 700-1000 g de batata ou batata-doce
55 min
Cozer 300-600 g de batata nova
40min
Massa gratinada com couve-flor e queijo fumado
1 Std.
Esparguete à portuguesa
45min
Massa com alho e tomate
55 min
Cozer 600 g de ervilhas
30min
Cozer 250 g de brócolos
20 Min
Cozer 700-1200 g de batata-nova
50min
Ovos cozidos
20 Min
Esparguete de miolos sangrentos
13h 30 min
Cozer 200-300 g de feijão-verde
35min
Cozer 200-500 g de ervilhas
25 Min