Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
- 60 g natas c/ 30% de gordura bem frias
- 20 g azeite
- 40 g vinagre de framboesa
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g cebolinho picado
Salada
- 1500 g água
- 300 g alface iceberg cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 400 g batatinha nova cortada em quartos
- 1 folha de louro
- 4 ovos à temperatura ambiente
- 200 g beterraba cozida cortada em cubos
- 150 g rabanetes cortados em rodelas
- 10 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 826 kJ / 198 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de batata com legumes fermentados
93h
Salteado de legumes com massa folhada
50 menit
Penne com alcachofra e tomate
1 godz. 5 min
Cozer 500-800 g de alho-francês
35 Min
Cozer 100-300 g de cogumelos Paris
20 min
Salada de arroz com frango e pesto de hortelã
8h
Salada primavera
30 min
Cozer 700-1200 g de batata-nova
50 menit
Ovos cozidos
20 min
Salada de arroz com legumes e peixe
40 min
Omeleta de espargos com tomate
35 Min
Cachupa
24h