Mexilhões com caril de abacaxi e arroz de coentros

Mexilhões com caril de abacaxi e arroz de coentros

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

Arroz
  • coentros
    10 g
  • água
    1000 g
  • sal
    1 c. chá de
  • arroz basmati
    350 g
Mexilhões
  • sementes de coentros
    1 c. chá de
  • sementes de cominhos
    1 c. chá de
  • malagueta (opcjonalnie)
    1
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • gengibre ralado
    10 g
  • coentros
    10 g
  • óleo de amendoim
    35 g
  • leite de coco
    200 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • mexilhão fresco e limpo
    1000 g
  • abacaxi cortado em pedaços
    250 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 765.1 kcal / 3201.1 kJ
Białko 38.3 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 95.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 1614 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...