Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Molho
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 15 g salsa, mais q.b. picada p/ guarnecer
- 30 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 50 g pimento vermelho cortado em tiras
- 1 folha de louro
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de cominhos em pó
- 80 g queijo feta esfarelado
Ovos escalfados
- 1500 g água
- 50 g vinagre
- Azeite q.b. p/ pincelar
- 2 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1603.8 kJ / 383.3 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1647.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilha de legumes no forno
20 Min
Legumes assados no forno com presunto
50 Min
Croquetes de couve-flor
30 Min
Salada iraniana com molho de abacate
15 Min
Gratinado de funcho vegan
1 Std. 25 Min
Pudim de crepes com frango
1 Std. 25 Min
Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
1 Std.
Salada de batata-doce, romã e feta
35 Min
Pataniscas de brócolos e ketchup de pimentos
1h 45 min
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1 Std. 10 Min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1 Std.
Sopa fria de cenoura e gengibre
55 Min