Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cous-cous
- 750 g di acqua
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 finocchi grossi
- 2 pizzichi di sale
- 1 fetta di limone, preferibilmente biologico
- 50 g di uva passa, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 6 prugne secche denocciolate a tocchetti
- 6 albicocche secche denocciolate a tocchetti
- 3 rametti di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1570 kJ / 375 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta
25 min
Lenticchie con bocconcini di salmone
45min
Asparagi, riso al Parmigiano e zabaione al limone
1 godz.
Smoothie Bowl melone, mango e papaya
2 godz. 20 min
Insalata di orzo con fave, pecorino e anacardi
1h 35 min
Farro alle carote con frittata
50min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1 godz.
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1óra 10p
Fagioli alla veneta
1 godz. 30 min
Lenticchie al curry e zucca al vapore
1 godz. 15 min
Cime di rapa e cous cous
35min
Strudel verza e porri (vegan)
2h