Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cous-cous
- 750 g di acqua
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 3 finocchi grossi
- 2 pizzichi di sale
- 1 fetta di limone, preferibilmente biologico
- 50 g di uva passa, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 6 prugne secche denocciolate a tocchetti
- 6 albicocche secche denocciolate a tocchetti
- 3 rametti di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1570 kJ / 375 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata con verdure
35 min
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
1h 30 min
Polpette di riso
2óra
Couscous con albicocche, noci, feta e verdure miste
1óra 15p
Riso venere con radicchio rosso e pollo
3h 30 min
Insalata di riso integrale (vegan)
1óra
Zucchine ripiene alla marinara
1h 25min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40 min
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10 min
Tartellette sfiziose ai formaggi
50min
Bicchierini integrali con yogurt e mela
1óra
Cous cous di cavolfiore e verdure raw
20 min