![Pain sans gluten au riz et sarrasin Pain sans gluten au riz et sarrasin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64ED8795-D9FB-47A9-9EDB-81FE2D515F52/Derivates/7F63CB93-301A-471D-ABDD-DA74B181507C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
-
3
c. à café de levain de quinoa, type Lev'Quinoa
lub 3 c. à café de levain de sarrasin, type Lev'Sarrasin - 10 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de riz
- 150 g de farine de sarrasin
- 1 c. à café de sel marin
- huile, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1269.5 kJ / 300.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Madeleines sans gluten
1h
Pain sans gluten pois chiches et graines
3 Std. 15 Min
Pâte brisée sans gluten
5min
Pain de mie sans gluten
1hod. 40min
Brioche sans gluten
2h 15min
Brioche sans gluten
3 Std. 15 Min
Pain sans gluten aux fruits secs
2h 15min
Pain sans gluten riz et soja
3 Std. 15 Min
Mix de farines sans gluten
5min
Cookies sans gluten aux noisettes
35min
Pain sans gluten à la châtaigne
2h 30min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1 godz. 10 min