![Panisses Panisses](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9A45E77-1A6A-4EB3-A3F6-583DB7F19BE5/Derivates/7D91F3A6-0204-4CDD-9EF5-7731F6F1E186.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et un peu pour la cuisson
- 500 g d'eau
- 125 g de farine de pois chiche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Caponata sicilienne
55min
Tapenade
10 min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min
La socca
40min
Soupe au pistou
40min
Schiacciata aux oignons et à la sauge
3 godz. 20 min
Panisses marseillaises
3ч.
Pissaladière
2h 10 min
Pompes à l'huile
3ч.
Canistrelli
1h